Menu

La Roca Llarga

25/04/2011

La Roca Llarga que connecta la Font del Saüc amb el camí de la Font Soleia és un mirador imprescindible per entendre la muntanya. A diferencia dels camins de la Soleia, la Senyora i les Maringes que li són paral·lels inferiors, la Roca Llarga ofereix una vista preciosa sobre la sèrie de roques imponents situades a nord: La Panxa Contenta, el Morral del Drac, el Turó del Cabrit, el Turó del Boc, el Turó de les Nou Cabres i la Morella, més lluny s’endevina la Màquina de Tren de Roca i els Emprius. La Roca Llarga és una espina que apunta a La Mola, i que ve precedida d’un tram de canal vertical quan es deixa el Camí de la Soleia i que ofereix primer vistes impressionants que van des de La Castellassa de Can Torres fins el mar, la geografia del Vallès queda entesa sense esforç.

A dalt de La Mola m’han fet notar la magnífica vista que sobre el Monestir de Montserrat hi ha des de l’altar de l’església. Hem retornat pel camí dels Monjos, fent una aturada a l’Avenc de Can Pobla i a la Cova del Frare, una de les més ben dissenyades de la muntanya, una cova, cova, on és fàcil imaginar presències neolítiques. Altre cop el camí dels Monjos, vorejant el Plec dels Llibres i la Roca de les Onze hores ens ha portat fins als “dipòsits” on havíem aparcat el cotxe. Una bona matinal per aquest dilluns de Pasqua que enterra la Setmana Santa.

(La imatge de la Cova del Frare pertany a la magnífica web sobre la muntanya http://www.santllorencdelmunt.com/ ).