Menu

La carena dels Emprius

27/02/2011

La carena dels Emprius ofereix una de les vistes notables de la muntanya, permet llegir els plecs que s’ordenen darrera del Montcau i observar l’enorme panxa que es desplega sota Les Roques de la Coca. La vista permet veure Mura i entendre com actua de transició entre Sant Llorenç i el Bages. A l’altra banda, l’enorme extensió cremada fa uns anys a l’entorn del Marquet de les Roques. Ni que sigui ja de color verd, el tram cremat és d’una tristesa absoluta. Una excursió imprescindible per conèixer la muntanya.
Hem deixat el cotxe a Coll d’Estenalles i enfilat el camí del Montcau. Pujant a l’esquerra hi ha el trencall que porta darrera del Montcau passant pel cantó dels Cortins, d’allà travessant per camins pintats a les roques s’arriba al Cavall Bernat de la Vall i pel Collet del Llor s’arriba als Emprius. És fàcil pujar pel Queixal Corcat i passejar per la Carena o bé optar per observar la majestuositat de la seqüència de roca i betes d’alzina esgrafiades.
Després d’esmorzar a les Agulles de Finestrelles hem volgut pujar a Coll d’Eres des de baix a La Font del Llor (ja molt a prop del Marquet de les Roques) però tot i veure la canal, no hi hem pogut trobar el camí i hem refet una la notable pujada que retorna a Coll del Llor i d’allà per la Canal que passa per La Cova Simanya poder accedir a Coll d’Eres i tornar al cotxe. El desnivell és dels importants de la muntanya, gairebé 500 metres. En total quatre hores de caminada per una zona de roques que amaguen boscos notables o de boscos que distreuen les roques, en tot cas, una zona preciosa de la muntanya.

(La imatge la trobareu a http://www.santllorencdelmunt.com/) .