Menu

Capvespral: Camí de la Soleia

23/05/2010

El camí de la Font de la Soleia fa una volta de més de 180 graus des del camí dels monjos fins a la Cova del Drac. Voreja la muntanya per camins aeris penjats a la roca com uns fils verds que semblen artèries de vida grafiats en parets verticals. Impressiona molt la vista des del Camí de La Soleia de la Castellassa de Can Torres, és una icona majestuosa de la muntanya , la vista des del camí és molt aèria. Aquesta tarda, el sol que es pon per l’altra cantó de muntanya l’enfoca per acomiadar el dia i la cobreix d’una vermellor especial que acompanya el moviment que dibuixen les roques per conferir una esveltesa poètica. El camí és llarg i presenta trams molt aeris que a mi em fa una certa basarda. M’he aturat a algunes balmes del camí i a la Font que raja com raja tot a la muntanya després dels mesos de pluja. El camí dona moltes opcions: la inquietant Cova de la Ànimes o Santa Agnès són algunes de les principals. He tornat per La Mola i el Camí dels Monjos, una passejada de dues hores, un regal de diumenge de la tarda.

(la imatge pertany a l’excel·lent web http://www.santllorecdelmunt.com/)