Menu

Innovació Oberta

22/12/2008

Us presento l’enllaç i el text de presentació del darrer taller que varem oferir LTCproject a Interacció sobre Open Innovation, el podeu trobar l’Anella d’ACC1Ó

http://www.anella.cat/web/portal/72

Idees Força:
>>El concepte Open Innovation (innovació oberta) significa que l’empresa no es limita a innovar amb les idees de dins, sinó que aprèn a aprofitar totes aquelles que vénen de fora (clients, proveïdors, intermediaris…). Cooperar a desenvolupar tecnologia és, per exemple, una manera d’aplicar aquesta Open Innovation; una altra seria a través d’intermediaris que ens ajudessin a fer-ho, perquè de vegades “el talent que necessitem és molt lluny de casa nostra i Internet pot ser la via més ràpida de trobar-lo”.

>>Col·laborar a innovar té molt de sentit, perquè no només es tracta de crear noves solucions, sinó que aquestes arribin com més ràpid millor al mercat per tal que siguin competitives. De vegades no resulta gens fàcil, perquè implica un xoc de cultures empresarials diferents, però val la pena intentar-ho per l’enriquiment que representa per a les empreses que col·laboren.

>>Un exemple seria Compact Habit (http://www.compacthabit.com/), una constructora que decideix innovar fent espais de qualitat prefabricats per mòduls i que, com no té experiència en aquest camp, busca socis entre gent que fa trens o robots. És així com està tirant endavant un projecte innovador que prové de la hibridació del món clàssic de la construcció i d’altres sectors del mercat.