Menu

A classe amb Peter Drucker

19/08/2008

William A. Cohen acaba de publicar (Granica) «En Clase con Drucker» Diecisiete lecciones magistrales. Recomanable només per a malalts de Drucker com jo. Cohen by Drucker no és el mateix però acosta una faceta de professor de Drucker que és interessant. El llibre és un relat de les classes donades per Peter Brucker en un Doctorat sobre gestió de 1975 a 1979.

L’home que més ha influit en el management a tot el món donava classes en una universitat de segona fila als USA. Era també el més europeu (orígen austríac) dels gurús americans. El llibre transmet aquesta sensació que sempre tinc quan llegeixo Drucker, no cal sofisticar la literatura de gestió per transmetre idees importants per a les persones i les organitzacions. No cal ser contrari ni presoner del sentit comú, això és el que sento al llegir Drucker. No es pot deslligar l’ètica de la gestió. De les 17 lliçons no totes són iguals d’interessants i algunes les anecdotes del propi Cohen a vegades semblen innecessàries però per aquells que vulgueu una dosi més de Drucker, aquí en trobareu una d’integral.