Menu

The World’s 50 Most Innovative Companies

03/06/2008

L’afició compulsiva als rankings havia de portar a Business Week a fer la classificació de les empreses més innovadores, i ho van fer a través d’una enquesta a gairbé 3000 «senior executives» amb l’ajuda de BCG. El resultat és l’esperat, de les 10 primeres, 5 de USA, 4 d’Àsia i 1 d’Europa. Està clar que Europa no està guanyant la batalla de la ínnovació ni que l’enquesta tingui un clar biaix molt americà. Com ho podríem fer per a que hi haguéssin més empreses europees? i com ho podríem fer començant pel nostre entorn? ôbviament en aquesta lliga només hi juguen les empreses de gran dimensió, però em sorprèn que empreses com Siemens que inverteixen tants diners en innovació estiguin tan endarrarides a la percepció d’aquests executius d’empresa? Definitivament cal prendre’s seriosament la innovació com a font de creixement i competitivitat empresarial, vull dir més enllà de topics i discursos.