Menu

La fórmula de l’èxit de l’emprenedoria

24/01/2008

Chris Gill és el líder de la Silicon Valley Association of Startup Entrepreneurs, es defineix com un serial enterpreneur, és a dir un emprenedor que disfruta fent néixer i créixer projectes més que no pas consolidant-los, per ell la fórmula de l’èxit de l’emprenedoria es basa en un 50% en l’equip, en un 30% en el pla i model de negoci i en un 20% en les idees noves. Segons Gill, dels 400.000 enginyers i tècnics que hi ha a Sillicon Valley, uns 20.000 són emprenedors, aquests presenten un stock permanent de 6.000 plan s de negoci, d’aquests uns 350 presenten projectes que requereixen entre 2 i 4 M US $, dels quals només un 10%, és a dir, uns 35, tindrà èxit i uns 175 tancaran. Gill no creu en les incubadores ni les dinàmiques acadèmiques per generar projectes emprenedors potents. L’ecosistema de Sillicon Valley no s’entén sense persones com Chris Gill. Em va impressionar. Dec la coneixença a Marc Bartomeus.