Menu

Preguntes sobre Rànkings d’universitats i escoles de negoci

17/12/2007

Llegeixo el Ranking d’universitats que ha tret recentment el suplement d’educació del The Times. Sembla que escombren cap a casa perque hi ha més universitats angleses que en d’altres rankings similars.

Però la pregunta que em vé al cap és perquè estem tan avall? La UB en el lloc 194, la UAB en el 258 i són les primeres universitats espanyoles del ranking, la UPF en el 339 (això sí molt destacada en internacionalització dintre el top 50). Com potser? no m’ho explico, ni per paràmetres de ranking, ni exclusivament per manca de finançament, ni per una governança pensada per a que no mani ningú. Com potser que no hi surti la UPC, ni la Politècnica de València? I com potser que no aconseguim millorar any a any en aquests rankings?

L’altre pregunta que em faig és perquè les escoles de negoci catalanes surten en llocs d’excel.lència en els principals rankings de business schoools del món i en canvi les universitats estan en un lloc tan poc engrescador?

No tinc respostes clares, però tinc algunes sospites.